BIOGOR

DOBRODOŠLI U
BIOGOR
WELLNESS & SPA

Istražite predivnu prirodu banje Sisevac, kroz raznovrsne aktivnosti i avanture.

AKTIVNOSTI U PRIRODI

Sisevac Terme 800 450

SISEVAC TERME

Sisevac se ponosi bogatstvom istorijskih spomenika, uključujući i veličanstveni manastir Sisojevac, pravo arhitektonsko čudo iz 14. veka. Vratite se kroz vreme šetajući kroz mesto koje krase šarmantne tradicionalne kuće, i otkrijte priče koje su oblikovale njegov identitet. Bilo da tražite avanturu na otvorenom, putovanje kroz istoriju ili ukus autentične srpske kulture, Sisevac je mesto za vas.

WALKING, HIKING & CYCLING 800 450

PEŠAČENJE, PLANINARENJE I VOŽNJA BICIKLA

Bilo da ste iskusni avanturista ili opušteni istraživač, imamo savršene aktivnosti za vas. Otkrijte okolinu svojim tempom kroz ture pešačenja, vožnje bicikla ili planinarenja. Uronite u lepotu prirode i stvarajte trajne uspomene.

Fishing 800 450

SPORTSKI RIBOLOV

Hotel Biogor je savršeno mesto za sportski ribolov. Ljubitelji sporta i prirode mogu se opustiti pored jezera i uživati u ribolovu okruženi prelepim pejzažima i gustim šumama.

Grza

REKA CRNICA

Reka Crnica izvire u snažnom mlazu ispod ogromne stene, na južnom delu Kučajskih planina. Na izvoru je reka potpuno bela od krečnjačkih stena, pa se zato nekad zvala Belica. Priča se da se tokom turske vladavine silan svet okupio na saboru kod Crkve, u donjem toku reke. Turska ordija je iznenadila narod na saboru i posle neviđenog masakra krv je obojila belu reku. Od tada se reka ne zove Belica, nego Crnica.

Resavska Pecina

RESAVSKA PEĆINA

Resavska pećina, koja spada među najveće i najlepše pećine u Srbiji, je zaštićeni spomenik prirode. Danas ovu pećinu obiđe oko 50.000 hiljada ljudi godišnje, zbog čega se smatra jednim od najposećenijih turističkih objekata u Srbiji. Svi delovi pećine, osim ulazne dvorane, bogati su kristalnom kalcitnom ornamentikom.

Prskalo vodopad

VODOPAD PRSKALO

Vodopad Prskalo, udaljen 30 km od Despotovca, predstavlja nestvarnu lepotu prirode na planini Kučaj. Do vodopada vodi šumski zemljani put koji nije obeležen. Visok je 15 metara. Sa leve strane vodopada, nalazi se uska stazica, koja vodi do izvora reke Nekudovo. Izvor je od vodopada udaljen 50 m. Reka „kaplje“, tj, prska sa vodopada i otiče dalje, u pravcu Resavice.